Aluminium Kozijnen

Aluminium kozijnen zijn slank, maar toch heel sterk. Ze vragen nauwelijks onderhoud, maar gaan toch zo’n tientallen jaren mee. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, hebben aluminium kozijnen tegenwoordig prima isolatiewaarden. Aluminium is dan ook een geliefd materiaal voor kozijnen, zeker in de moderne architectuur.

Draai-kiepramen, kantelramen, schuiframen, schuifpui

Of u nu een huis gaat bouwen of verbouwen: u zoekt op maat gemaakt kozijnen die passen bij de stijl van uw pand. Er zijn veel verschillende soorten kozijnen om aan ook aan uw praktische wensen te voldoen, van draai-kiepramen tot kantelramen, schuiframen of een schuifpui.

Als specialist in de regio Hellendoorn helpen we u graag met een kozijnontwerp dat helemaal bij uw wensen en woning past. Vergeet ook niet na te denken over veilig hang- en sluitwerk en strategisch geplaatste ventilatieroosters, voor voldoende, tochtvrije ventilatie. Natuurlijk zorgen we ook voor een feilloze plaatsing en afwerking van uw kozijnen en ramen.

Isolatie aluminium kozijnen flink verbeterd

Er wordt weleens gedacht dat aluminium kozijnen niet goed isoleren. Aluminium geleid immers goed, zodat kou en warmte van buiten naar binnen wordt doorgegeven (een zogenoemde koudebrug). Volgens het Bouwbesluit 2012 mogen echter geen aluminium kozijnen meer geplaatst worden zonder koudebrugonderbreking: kunststof tussen de buiten- en binnenzijde van het kozijn. Aluminium kozijnen met een koudebrugonderbreking isoleren ongeveer net zo goed als houten kozijnen.

Bel ons direct:

06 19 97 95 22

Voordelen van aluminium kozijnen

Nu dat misverstand uit de wereld is, zetten we de belangrijkste voordelen van aluminium kozijnen op een rij:

Weinig onderhoud: aluminium kozijnen vragen nauwelijks onderhoud

Lange levensduur: aluminium kozijnen gaan gemiddeld 40 jaar mee. Dat is langer dan houten kozijnen, maar iets korter dan kunststof.

Milieuvriendelijk: aluminium kan, in tegenstelling tot hout, worden hergebruikt. Daarnaast is de voorraad aluminium vrijwel onuitputtelijk.

Isolatiewaarde: qua isolatiewaarde doen aluminium kozijnen met thermische onderbreking niet onder voor andere kozijnen.

Alle kleuren: aluminium kozijnen worden in alle kleuren geleverd. U kunt ook verschillende kleuren voor de binnen- en buitenkant kiezen

Heeft een aluminium kozijn dan helemaal geen nadelen?

Een aluminium kozijn is onderhoudsarm, niet onderhoudsvrij. Na een aantal jaar moet het kozijn gesteld worden. De sluitingen worden gesmeerd en de schroeven aangedraaid. Een aluminium kozijn kan ook niet worden geschilderd, zoals een houten kozijn. Daarnaast zijn aluminium kozijnen duurder dan kunststof of houten kozijnen.

Vraag een offerte aan

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen bij nieuwbouw?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

06 19 97 95 22

© 2024 AP Totaalbouw | Power Internet - Professionele websites |  RJHosting | Privacyverklaring | Power For Jobs